Seksi homoseksuaaliseen jyväskylä kalu täynnä

seksi homoseksuaaliseen jyväskylä kalu täynnä

Lisäksi tuo "ensimmäinen isku" kuvaa mielestäni äärikonservatiivien ajattelulle tyypillistä kaltevaa pintaa eli että lisää iskuja on tulossa ja iskun tekijä on pysyvästi pahan puolella. Lisäksi äärikonservatiivi kokee, että taistelutilanne on hänen lahkonsa vs koko muu maailma. Äärikonservatiivi kokee, että empatia, armo ja ymmärrys ovat jotain, jotka on varattu ja tarkoitettu vain heille.

Sillä yritetään uskoakseni paisuttaa ongelmaa ja saada äärikonservatiivien kokema pienikin tappio näyttämään mahdollisimman suurelta, dramaattiselta ja epäoikeudenmukaisuuden lähtölaukaukselta. Mutta äärikonservatiivi itse ei koe paisuttelevansa yhtään mitään, vaan kokee olevansa täysin rehellinen ja kohtuullinen, melkein liiankin kohtuullinen muita kohtaan. Luoma on pysynyt hiljaa. Ei ole miestä kommentoimaan tai sitten omatunto kolkuttaa. Tuosta omantunnon kolkutusolettamuksesta päättelen, että äärikonservatiivinen olettamus on, että kaikki ulkopuolisetkin pohtisivat heille pahan mielen aiheuttanutta asiaa ja että kaikki "tietäisivät" heidän olevan oikeassa.

Syynä vaatimukselleen on se, että äärikonservatiivi on mielestään varmasti oikeassa ja uskoo, että Herra on hänen puolellaan. Vaikka he kokevat samaan aikaan olevansa pieni ja vainottu vähemmistö. Mutta silti he kokevat olevansa ns. Lisäksi ilmaisu "vakaa kirkkokansa" viittaa johonkin suureen osaan kirkkokansasta, vaikka tosiasiassa kyse on muutamasta prosentista.

Tässä on taustalla samaharha, kuin oli Aa-kerhon hiljainen enemmistön kanssa eli kuvitellaan oma kannattajakunta jopa monikymmenkertaiseksi. Etsi Toggle navigation Valikko. Keskustelu24 Yhteiskunta Uskonnot ja uskomukset Kristinusko Luterilaisuus Kuopion hellntailaiset hyväksyvät homot Kuopion hellntailaiset hyväksyvät homot RepeRuutikallo Päivän Aamulehdessä ja luultavasti muuallakin Lännen mediassa on aukeaman juttu ex-saarnaaja Patrick Tiaisen kovista kokemuksista.

Kuten tiedetään, Tiainen on homo, joka tultuaan kaapista joutui karismaattisten piirien silmittömän vihan kohteeksi. Nyt Tiainen kertoo löytäneensä uuden hengellisen kodin Kuopion helluntaiseurakunnasta, jossa hän saa olla oma itsensä eikä kukaan tuomitse tai vaadi häntä "eheytymään".

Kun tiedämme, miten homokammoisia ovat tietyt tälle palstalle kirjoittelevat helluntailaiset, on virkistävää havaita että on myös kokonaisia helluntaiseurakuntia, joissa ihmistä kohdellaan ihmisenä eikä omaan muottiin pakotettavana ihmisen raakileena. Äärikonservatiivisen ajattelun pohdintaa Pohdinnan perustana olen käyttänyt nimimerkin mikkelinmies7 mm7 kirjoittamia kommentteja ja olen poiminut ne hänen omasta aloituksestaan.

Valitettavasti korjaaminen ei enää onnistu, kuten tiedämme. Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Sinähän et edes huomaa omia virheitäsi kuin poikkeustapauksissa, koska et osaa ihan täpöillä lukea. Sinä RepeRäyhis et muuta osaakaan kuin nälviä. Hän käy toisen paikallisen seurakunnan tilaisuuksissa" https: Jäädäämpä odottamaan miten käy. P oli naimisissa naisen kanssa. Kuuntelin eilennsaarnan jossa tuotiin esiin millainen ei saa päästä sisään seurakuntaan.

Sitten on tatuointiasiaa tuotu hyvin esiin. Mulla ei ole tatuointia enkä ole tekemisissä kuinnpuolipakkotilanteissa tatuoidun kanssa. Viimeksi Lidlin tatuoitukätisen kassan kanssa. Kuvottava tatuointi oli ukon käsivarresa. Alkoholisti tulee inhottavista tatuoinnista mieleen. Mulla on sisäinen inho ollut ihopiirroksia kohtaan pennusta asti. Eikö helluntailaisissa ole aitoon ja elävään uskoon tulleita, joilla on tatuointeja?

Vapaissa suunnissa on paljon tatuoituja ihmisiä, joista osa on entisiä aineiden käyttäjiä tai rikoksia tehneitä. He ovat tosi hyviä palvelijoita seurakunnissa, välittömiä ja tinkimätöntä rehellisyyttä vaativia ja suorapuheisia Jumalan palvelijoita. Ennen uskoon tuloaan moni on ottanut tatskoja mutta katuu niitä kun tulee uskoon.

Aivan varmasti rikolliset ovat rehellisyydestä erityisen tarkkoja. Kyllä, syntinsä anteeksi saanut ex-rikollinen on todella tarkka, että pysyy kaidalla tiellä. Kiintoisaa muuten, että helluntailainen Korkkiruuvilla ei ole ollut aiheeseen mitään sanottavaa. Jos se yrittää vain poistattaa aloitusta. Toisessa ketjussa joku korkkiksen uskontoveri mollasi Haavistoa sanomalla, että "Haavisto on pelkkä ylioppilas" joku vastasi, että "Kohta on Laurakin ;D " niin poistoonhan se meni.

Fudut yrittää poistattaa kaiken itselle epämieluisan. Oliko tuo koneen vai ihmisen tekemä poisto? Niin kuka varmaksi tietää. Onko Lauran nimi nyt poistorobotin algoritmeissa korostetusti esillä? Vai omatko pyysi poiston. Eiku se näkyy sanamuodosta. Ylläpito on poistanut jne. Mitä pitäisi sanoa ihan noraaliin asiaan, että myös homoja käy seurakunnissa mutta muut kuin evlut.

Jokainen ihminen on tervetullut tekemään parannusta hellareihin. Jos sulla on muuta tietoa, lyöpä pöytään. Parannuksen tekoa ei voi kukaan vaatia, se on jokaisen itse tehtävä kun tulee synnintuntoon.

Ja Tiainen on tullut synnintuntoon ja haluaa eheytyä iljettävistä haluistaan. Se on hyvä, ettei mennyt Setaan vaan seurakuntaan mistä apua saa. Mitä muuta odotat minun sanovan? Tiainen tietää, että homoudesta ei voi "eheytyä", eikä hän siis aio "eheytyä". Ilmeisesti et ole lukenut juttua kovinkaan tarkkaan jos olet ollenkaan?

Sitten Tiainen valitsee selibaatin jos ei halua tulla Jumalan hylkäämäksi. Tai jos aikoo jatkaa homosteluaan kadotus ei tule ainakaan yllätyksenä hänelle.

No, nähtävästi Kuopion hellareissa ei ainakaan enemmistö ajattele noin. Enpä usko että Patrickilla on pienintäkään kiinnostusta lähestyä sinun seurakuntaasi, mikä se lieneekään — epärehellisenä "uskovana" et taaskaan sitä kerro. Kuopion hellareissa jokainen uskova ajattelee noin, eikä Tiainenkaan ole kieltänyt sitä, etteikö homostelu olisi kauhistus Jumalalle. Patric voi ihan vapaasti hakea hyväksyntää homostelulleen, mutta Raamattua hän ei pysty uudelleen kirjoittamaan.

Ilmeisesti Kuopion hellareissa on sitten aika vähän tarkoittamiasi "uskovia". Et edelleenkään ole siis lukenut? Kerro toki jos tiedät, että joku heistä on sanonut, että homostelu ei olisi synti. Olikos se nyt niin, että et kovin hyvin osaa lukea, kun juttu ei mene perille? Olisko nyt niin, että et pysty todistamaan, etteikö homoutta edellenkin pidetä syntinä myös siellä?

Miksi minun sellaista pitäisi todistaa? Juttu käsitteli Patrick Tiaisen kokemuksia ja ne kuuluvat, että Kuopion hellareissa hän saa olla se homo joka hän peruuttamattomasti ja pysyvästi on.

Ketään homoa ei pakkoeheytetä missään joten voit vapaasti mennä mihin tahansa seurakuntaan sinäkin, Räyhis! Eheytyneet homot Vapausmarssillaan Washingtonissa - "Maassamme olevat valheet ja harhat alkavat murtua! Myös Suomessa tilanne alkaa kehittyä. Seksuaalisuuden tunkeminen päiväkoteihin kantaa nyt kovaa hedelmää.

Alle kouluikäiset käyvät vanhempien ihmisten ovilla ja pysäyttävät vanhuksia pyytäen saada antaa heille jotain tai pyytää saada tanssia heille tai näyttää onko hän tyttö tai poika. Perään huudetaan, että "et halunnut nähdä pippeliä tai Tiesinhän minä että olet Räyhis, kun viestieni perään pukkaa kaikkialle minuuttien välein "vastauksia" eri nimimerkeillä, ja kaikissa on sama tuttu "tyyli".

Olen vähän aavistellutkin, että Tytti Salenius on kiihkeä patmoslainen "uskova". Surkean vähän löytyi eheytymismarssijoita yli miljoonan asukkaan maasta Lääkityksesi on ihan poskellaan. Muista, että viina ja kolmiolääkeesi ei edellenkään sovi yhteen, Räyhis! Katsoitko iloisia eheytyneitä homoja. Sinäkin voit eheytyä, Räyhis.

Ainoa mikä on ryöstäytynyt käsistä on sairas mielikuvituksesi, Korkkiruuvi. Pervo mielikuvituksesi on mielestäsi jonkun muun kuin sinun vikasi, vähän niinkuin Huhtasaaren plagiointi on jonkun muun kuin hänen vikansa.

Hyväksyyköhän Repe Tiaisen, jos Tiainen ei harjoita seksiä elämässään eli ei harjoita homoutta? Vapaissa suunnissa on paljon eheytyneitä tai homosuhteista kieltäytyviä uskovaisia ihmisiä, joilla on homoseksuaalisia kiusauksia, mutta Jumalan avulla eivät halua langeta näihin syntisiin suhteisiin. Samoin vapaissa suunnissa on paljon seksisuhteista kieltäytyviä uskovaisia, joilla on heteroseksuaalisia kiusauksia, mutta Jumalan avulla eivät halua langeta näihin syntisiin suhteisiin.

Mihin Tiainen tarvitsisi minun hyväksyntääni? Jutusta sai vahvasti sen käsityksen, että Tiainen harjoittaa homoseksuaalista seksiä siinä kuin muutkin homoseksuaalit. Kukaan ei tarvitse sinun hyväksynttääsi, se on tosi. Mutta et nälvi enää Tiaoista. Eikö se korkki vaan meinaa millään mennä kiinni? Pyydä jos vaikka Yrjö tai Kyösti auttaisia sinua sulkemaan pullosi korkin.

Se, mikä ihmiselle on mahtotonta, niin se on Jumalalle mahdollista. Minä olen lopettanut haureuden Esiaviollinen seksi on haureutta. Onko seksi esiaviollista, jos ei ole tarkoituskaan mennä naimisiin? Tillikkaan tutustumme vähän myöhemmin, mutta ensin on koettava Koskipuisto. Ysikutosen mukaan se oli vuonna Tampereen vilkkaimpia ulkotapaamispaikkoja etenkin hotelli Tammerin — alkuperäiseltä nimeltään Grand Hotel Tammerin — tienoilla.

Sitä sivuilta ei sentään selviä, että yksi herkullisimmista tarinoista liittyy hotellissa yöpyneeseen C. Monet muistanevat homokohun nostattaneen Uralin perhonen -nukkeanimaation , jossa marsalkka Mannerheim nähdään mm. Animaation ohjaaja Katariina Lillqvist kertoo Pispala. Mummuni on kertonut hotelli Tammerissa työskennellessään nähneensä Mannerheimin korsettiin pukeutuneena.

Hän oli kuninkaallisen ja ylvään näköinen. Jos oli homo, niin olipas upea. Upea on kieltämättä myös luvulla nykymuotonsa saaneen Koskipuiston kansallismaisema, jota istahdamme hetkeksi ihailemaan.

Puiston kiinnostavimmaksi nähtävyydeksi jääkin Aimo Tukiaisen veistämä suomalaisen sotilaan muistomerkki  Virvatulet   , jonka äärellä kelpaa muistella myös sodassa olleita homomiehiä. Yksi heistä oli Touko Laaksonen, jonka elämään ja taiteeseen tutustuisimme pian Postimuseossa. Pienen päivystyksen ja päivänpaistattelun jälkeen lampsimme hotelli Tammerin ohi, ylitämme Satakunnankadun ja päädymme pieneen puistoon, joka Työnpuistona tai Tampellan puistona tunnetaan.

Pääkaupungin vilkas pömpelikulttuuri on jo tullut lukijoilleni tutuksi Homohistoriallinen Helsinki -juttusarjasta , mutta touhua ja tohinaa riitti siis myös Tampereen tualeteissa. Tuula Juvosen haastattelemien homoseksuaalisesti tuntevien miesten mukaan Tampereen keskeisillä paikoilla olleet yleiset käymälät olivat —luvuilla erittäin suosittuja tapaamispaikkoja. Seitsemänkymmentäluvulle tultaessa moni peltienkeli oli kaikesta päätellen menettänyt siipensä, koska Työnpuiston pömpeli oli  Ysikutosen  mukaan  niitä harvoja Tampereella pystyssä olevia ja kulttuurimuistomerkki sinänsä: Eräs Juvosen haastattelema mies tietää tarkentaa, että puisto hiljeni sen jälkeen, kun sen valaistusta oli lisätty tv-sarja Mummon — päätähden Anja Räsäsen vaatimuksesta: Hiljenemisestä huolimatta Tammerkosken itärannan puistoalueet mainitaan iltahämärän kohtauspaikkana vielä Seta -lehden Tampere-matkajutussa vuonna Samassa jutussa tarkastellaan myös Tampereen työväenkaupunki-imagoa hieman pervommasta näkökulmasta toteamalla, että tehtaitten kulta-aikoina kaupungissa asui maan teollisuustyöväestä 40 prosenttia — ja siten myös tilastollisesti keskimääräistä enemmän duunarihomoja.

Duunarihomoille voi osoittaa kunniaa tästä samaisesta Työnpuistosta löytyvän Tampere-veistoksen ääressä. Hmm, you go girl! Työnpuistosta jatkamme Tampellan tehtaan entisessä verstaassa toimivaan Museokeskus Vapriikkiin ja katsastamme Postimuseon Salaisuuksin suljettu — Kirjeiden Tom ofFinland -näyttelyn. Kuten nimestä voi päätellä, näyttely keskittyy nimenomaan Touko Laaksosen kirjeenvaihtoon. Mukana on myös kiinnostavaa henkilökohtaista esineistöä, kuten asuja sekä piirustus-, maalaus- ja sävellystöitä aina lapsuudesta lähtien.

Näyttelystä päästyämme totesin, että aiempiin Tomppa-näyttelyihin Jyväskylä , Helsingin taidemuseo ja Turun Logomo verrattuna Postimuseon näyttely yllättää kesyydellään. Siksi myös näyttelyn nimen salaisuus -sana avautui eri tavalla kuin olin etukäteen ajatellut.

Näyttely ei suinkaan tarjoa meheviä paljastuksia à la Touko Laaksosen estottomat sota-ajan seksileikkailut, vaan juuri Laaksosen homoelämä on se salaisuus, joka on suljettu näyttelyssä nähtävien, etupäässä sisaruksille kirjoitettujen kirjeiden ulkopuolelle. Tarkoituksena on nostaa myytin takaa  esiin se tavallinen Laaksonen: Samalla näyttely kertoo siitä, miten valitettava ja toisaalta tärkeä seuralainen kaappi on homoille ollut ja on osittain yhä suhteessa työhön, perheeseen ja yhteiskuntaan.

Näyttelyn kirjeitä voi muuten kuunnella myös Postimuseon sivustossa Ville Virtasen lukemina. Yllättävintä Postimuseon Tomppa-näyttelyssä oli ehkä kuitenkin se, että myös Tom of Finlandin kuvien estoton seksuaalisuus jäi eräänlaiseksi julkiseksi salaisuudeksi.

Suomeksi sanottuna en nähnyt vehkeen vehjettä — tosin siippa oli nähnyt yhden, kun oli sattunut oikeasta kulmasta katsomaan. Sitäkin intiimimpää oli tarkastella lähietäisyydeltä Laaksosen fetissivaatteita ja päästä kirjaimellisesti hänen nahkoihinsa.

Nahkavermeitä jäi ihmettelemään myös takanani kävellyt utelias pikkupoika, jonka äiti sai haastavan selitystehtävän: Ja siinä on sedän takki.

Eikä me olla veljeksiä. Jalka paljon ei sotapojan paina. Tämä yhden miehen iskujoukko marssii pitkin Fabianinkatua kohti kesäillan viimeistä etappia, Tähtitorninmäen puistoa. Sitä kauemmas homohistoriaan Helsingissä ei juuri voi sukeltaa, sillä alue oli meikäläisten suosiossa jo luvulla.

Selitys tähän löytyy aivan kivenheiton päästä. Näin kirjoittaa Torsten Ekman teoksessaan Suomen kaarti — suom. Ekman analysoi seikkaperäisesti kaartin poliittista ja symbolista merkitystä tuon ajan suomalaisille, mutta tyystin käsittelemättä jää sen merkitys helsinkiläisille homomiehille. Tätä puolta avaa tutkija Kati Mustola Ranneliike. Mustola toteaa, että useimpien armeijakaupunkien homopuistot ovat syntyneet nimenomaan kasarmien yhteyteen, koska sotilaat ovat aina olleet äärimmäisen köyhiä ja hankkineet sitten vähän lisätienestiä prostituutiolla.

Puistoihin hakeutui varakkaita herroja ostamaan seksiä näiltä nuorilta miehiltä, jotka eivät kaikki välttämättä olleet homoja, mutta suostuivat homoseksuaalisiin tekoihin rahantarpeessaan. Näin tapahtui myös Helsingissä, missä luvun homoille avautui melkoiset ostajan markkinat Kaarin kasarmin kupeessa Tähtitorninmäellä. Tähtitorninmäen homoliikennettä ja sotilasprostituutiota koskeva varhaisin kirjallinen lähde on jääkäriliikkeen taustahahmon Fritz Wetterhoffin — antama parin sivun pituinen Helsingin homoelämän kuvaus, joka sisältyy Magnus Hirschfeldin kirjaan Die homosexualität des Mannes und des Weibes Kati Mustola tituleeraakin Sateenkaari-Suomi -kirjan artikkelissaan Wetterhoffia Suomen ensimmäiseksi homohistorioitsijaksi.

Artikkelissa Mustola myös siteeraa Wetterhoffin hersyvää kuvausta Helsingin luvun alkupuolen homoalakulttuurista: Osoitteessa Kasarmikatu 15 sijaitseva Kaartin maneesi Kulttuuriympäristöportaali tietää kertoa, että rakennus valmistui vuonna ja sen suunnitteli Yleisten rakennusten ylihallituksen ylitirehtööri Axel Hampus Dalström.

Suomen sotilasprostituutiota ei käsittääkseni ole sen tarkemmin tutkittu, ja tiedot siitä ovat hyvin sirpaleisia. Aiheesta löytyy yksittäisiä mainintoja paitsi Wetterhoffin ja säätyläispojan muisteloista myös —lukujen sensaatiolehdistä, kuten Jallusta ja Viikon totuudesta , joita olemme lukeneet jo juttusarjan aiemmissa osissa.

Lisävaloa —lukujen sotilasprostituutioon saadaan hyppäämällä toviksi lahden taakse Tukholmaan. Erinomainen johdattaja aiheeseen on kirja Sympatiens hemlighetsfulla makt: Stockholms homosexuella — , johon olen viitannut jo aiemmissa Tukholma-jutuissa.

Kirjassa toimittaja Dodo Parikas kertoo tukholmalaisten sotilaiden salatuista elämistä tekemiensä haastattelujen sekä aikalaiskirjoittelun ja poliisiraporttien pohjalta. Parikas kuvaa Tukholman sotilasprostituutiota ainakin vuosisadan kestäneeksi seksuaalisten ja sosiaalisten suhteiden kokonaisuudeksi.

Ilmiön taustalla oli useita tekijöitä, joista keskeisimpiä oli varuskuntien sijainti aivan keskustan tuntumassa sekä ennen kaikkea iltalomien univormupakko. Kun univormupakosta luovuttiin luvulla, myös prostituutio hiipui, koska sotilaat eivät enää erottuneet katukuvasta.

Jos univormu oli prostituution mahdollistaja, ilmiön kimmokkeena toimi jo aiemmin mainittu sotilaiden vähävaraisuus. Ruotsalaissotilaiden päiväraha oli esimerkiksi vuonna vain 1,50 kruunua, kun taas seksistä sai 10—15 kruunua per laaki.

Sillä rahalla pääsi jo nauttimaan suurkaupungin houkutuksista, jotka toivat helpotusta kovaan kasarmielämään simputuksineen kaikkineen. Parikas toteaa Kati Mustolan tapaan, että kaikki itseään myyneet sotilaat eivät välttämättä olleet homoja, mutta osa tietysti oli.

Homosotilaille prostituutio tarjosi hyvän kulissin oman seksuaalisuuden toteuttamiseen. Heterosotilaille taas olennaista oli miehisen roolin säilyttäminen suhteessa homoasiakkaisiin. Homo-, hetero- ja bi-jaottelun sijaan rintamalinja kulki siis miehekkään ja naisellisen välillä. Toimijoiden välistä etäisyyttä vahvisti entisestään raha sekä se, että sotilasprostituutiossa asiakas maksoi yleensä siitä, että hän sai tyydyttää myyjää eikä toisinpäin.

Parikasin haastattelemat miehet korostivat sitä, että sotilaiden maksullisia homokontakteja ei pidetty outoina, kunhan harrasti seksiä myös naisten kanssa. Parikas kertoo jopa tapauksista, joissa iltalomalaiset saattoivat vuorotellen käydä tienaamassa muiden puolesta rahaa yhteisiin huvituksiin.

Kaiken lisäksi tieto tästä ansaintamahdollisuudesta levisi usein alipäällystöltä uusille alokkaille. Välillä sotilaiden liikkumista prostituutiokaduilla yritettiin toki myös suitsia, mutta vasta univormupakosta luopuminen pani bisneksille pisteen.

Vuoden jälkeen merisotilaita ja prameissa univormuissa kulkeneita kaartilaisia ei enää voinut bongata Tukholman katukuvasta.

Saako herralle olla tupakkaa? Tupakan tai tulen pyytäminen oli takuuvarma tapa rikkoa jää ulkotapaamispaikoilla. Fennian tupakkarasian kansi vuodelta Myös Torsten Ekmanin Suomen kaarti -kirjasta löytyy tiettyjä mainintoja, jotka ovat linjassa Dodo Parikasin Tukholma-kuvausten kanssa.

Sotilaiden näkyvyydestä luvun Helsingissä Ekman toteaa näin: Ekman puhuu myös kasarmielämän kuluttavuudesta ja yksitoikkoisuudesta, johon sotilaat hakivat vaihtelua juopottelemalla ja käyttäytymällä kaupungilla muutenkin epäsotilaallisesti. Sotilaita esimerkiksi kiellettiin anelemasta almuja kaupunkilaisilta, mikä puhuu paljon heidän heikosta rahatilanteestaan.

Ekmanin kirjasta osui silmään myös tieto, jonka mukaan sotilaita ja alipäällystöä kiellettiin keväällä istumasta Esplanadin puiston penkeillä järjestyshäiriöiden ehkäisemiksi. Dodo Parikasin Tukholma-tutkimuksesta ilmeni nimittäin myös se, että sotilaiden liikkumisen rajoittamista perusteltiin usein nimenomaan juopottelun ja järjestyshäiriöiden ehkäisyllä, mutta sattumoisin kielletyt alueet olivat myös keskeisiä prostituutioreittejä.

Tässä yhteydessä on mahdotonta muuta kuin spekuloida, missä määrin Espan penkeillä pyöri luvun loppupuolella myös homoja sotilaita riiaamassa, mutta Tähtitorninmäellä heitä ainakin riitti aikalaiskuvausten perusteella. Vaikka Suomen kaarti lakkautettiin vuonna , Tähtitorninmäki säilyi homojen suosiossa vielä vuosikymmeniä sen jälkeen. Opiskelijapojan mukaan Tähtitorninmäki oli luvun lopulla kaupungin suosituin kohtauspaikka Hankkijan talon ympäristön [ks.

Tähtitorninmäkeä suosittiin varsinkin alkusyksystä ja keväällä, kun siellä oli penkkejä ja puistoa mihin mennä, jos ei voinut kotiin ketään viedä. Homojen iltakierrosten vetonaulana oli täälläkin katiskamallinen peltipisuaari, joka sijaitsi Saksalaisen kirkon luona Ruotsalaista normaalilyseota vastapäätä. Tähtitorninmäen homoelämän kuvauksia löytyy myös F. Eeva-Liisa Jaakkola sekä Laaksosen vuonna antamasta haastattelusta, josta Kati Mustola on julkaissut otteita Tom of Finland — ennennäkemätöntä -kirjan artikkelissaan.

Viime jaksossa kuljimme jo Laaksosen jalanjäljissä sodanaikaisessa Espan puistossa, ja sieltä hänen kävelyretkensä johtivat usein Tähtitorninmäelle. Kansainväliselle lukijakunnalle tehdystä elämäkerrasta löytyy myös iltakierrosten tarkka reittikuvaus: Laaksosen vuonna antamasta haastattelusta ilmenee, että Tähtitorninmäki osoittautui merkittäväksi paikaksi myös hänen taiteilijuutensa kannalta.

Laaksoselle seksi oli seksiä ja politiikka politiikkaa. Poika Tähtitorninmäellä , — Tom of Finland — ennennäkemätöntä -kirjan kuvitusta. Alla Ilta-Sanomien kuva samaisen pisuaarin purkamisesta 9.

Kaartilaisia, natseja, sovjetteja ja kultamitalivartaloita… Huh huh, ei ole Tähtitorninmäki kuin ennen! Tänä kesäkuisena lauantai-iltana puistossa on minun lisäkseni vain pari kännäävää teinipoikaa eikä yhtään mitään sutinaa.

Tähtitorninmäen homoelämä hiipui ilmeisesti —lukujen vaihteessa sen  jälkeen, kun puiston pisuaari purettiin. Ilta-Sanomat jopa uutisoi purkamisesta 9. Lehden mukaan purkamispäätös oli herättänyt toisissa vastustustakin, koska peltinen käymälä oli totuttu näkemään samalla paikalla yli puolen vuosisadan ajan.

Jutussa todetaan niin ikään, että vanhoja käymälärakennuksia oli vuonna purettu jo Hesperian puistosta ja Pohjoisrannasta, ja syyn väitetään olleen sama: Homoihin viitataan myös Hesperian puiston pömpelien purkupäätöstä koskevassa  uutisessa, jonka  Helsingin Sanomat julkaisi Kaikesta päätellen purkaminen teki tehtävänsä, koska  Tähtitorninmäkeä  saati Hesperian puistoa ei sen jälkeen enää juuri mainita homojen ulkotapaamispaikkoja koskevissa jutuissa.

Liikenne siirtyi yksinkertaisesti muualle. Tuomen ja syreenin välissä. Ruotsalaiset tapaavat sanoa, että alkukesän kiihkeä kasvukausi on hetken hurmaa tuomen ja syreenin välissä.

Tuomi on näin kesäkuun puoliväliin mennessä jo tuoksunsa tuhlannut, mutta syreenipensaat kukkivat yhä, ja Tähtitorninmäen puistokäytävän asvaltti on paikoin kokonaan tuulen karistamien kukkien peitossa.

Pysähdyn hetkeksi keskelle lilaa loistoa ja mietin, että tämäkin läpi talven, kevään ja kesän taitettu matka päättyy aikanaan syksyyn, jota koko kukkiva maa vielä niin itsepintaisesti uhmaa. Yhä on silti muutama tarina kerrottavana. Sitä ennen pitää kuitenkin käydä tapaamassa Kivimiehiä ja oopperasiskoja. Tuuli kuiskii hiljaa puissa,. Osa 9 Tekstissä siteeratut laulut:. Esittäjä Vanhojen homojen kuoro. Kaupungin illassa yksin Homohistoriallinen Helsinki 2: Etsin kunnes löydän sun Homohistoriallinen Helsinki 3: Käy tanssimaan Homohistoriallinen Helsinki 4: Karuselli käy Homohistoriallinen Helsinki 5: Balladi Robin Hoodista Homohistoriallinen Helsinki 6: Cocktailit kahdelle Homohistoriallinen Helsinki 7: Espa, helmi on Helsingin.

Salaisuuksin suljettu — kirjeiden Tom of Finland -näyttely Postimuseossa Täpötäysi lautta ajaa satamaan, ja laiturille purkautuu hilpeitä lomalaisia: Oho, tuossa taisi vehjekin vilahtaa… Siis tervetuloa maanpäälliseen homoparatiisiin, jossa kuuluu nauttia kesästä ja pesästä! Siinä tiivistys Ryan Murphyn tuoreen The normal heart -elokuvan alkukohtauksesta, jossa päähenkilöt saapuvat lomailemaan New Yorkin Long Islandin edustalla sijaitsevalle Fire Islandin saarelle.

Alun perin homot löysivät tiensä Fire Islandin Cherry Grove -lomakohteeseen luvun lopulla ja ottivat sen ennen pitkää omakseen. Viisikymmentäluvulla sen tuntumaan alettiin rakentaa perheille tarkoitettua Fire Island Pinesin lomakohdetta, jota alkoivat kuitenkin pian kansoittaa Groven homomainetta karsastaneet varakkaat kaappi homot. The normal heartin alku sijoittuu juuri Fire Island Pinesin kesäidylliin ja tarjoaa fiktiivisen välähdyksen sen hedonistisesta homoelämästä aids-aikakauden kynnyksellä.

Kesäkuvien katselu näin syyspäiväntasauksen jälkeen on aina katkeransuloista, ja Bianchin teos varsinkin on suoranaista haikeuden taidetta. Se on elämäniloinen kunnianosoitus kuolleille ystäville, kadonneelle ajalle ja menneiden kesien muistolle. Viisikymmentäluvun Chicagossa varttunut Tom Bianchi muistelee kirjansa esipuheessa, miten hän luki ensimmäistä kertaa Fire Islandista kirjaston kehonrakennuslehdestä. Bianchille utopiasta tuli myös totta luvulla, kun hän vuokrasi Fire Island Pinesista kesämökin ystäviensä kanssa.

Tuolloin hän ei ollut vielä nimekäs kuvaaja vaan nuori elokuvayhtiön lakimies, joka oli sattumalta saanut liikelahjaksi upouuden Polaroid SX -kameran.

Se oli aloittelijalle täydellinen väline, ja Bianchi ryhtyi innokkaasti ikuistamaan Fire Islandin kesiä ja kesäpoikia. Näin hän löysi pikkuhiljaa luovuutensa ja ryhtyi kokopäiväiseksi kuvataiteilijaksi. Bianchin esipuhe pursuaa hauskoja anekdootteja Fire Island Pinesin elämästä.

Paikalliset roskakuskitkin olivat kuulemma kuin suoraan mallitoimiston listoilta, ja lähikauppa ristittiin uudelleen jalokiviliike Tiffanyn mukaan, koska tuotevalikoima oli niin ylellinen. Asiakaskunnan valikoivasta mausta kertoi kaiken se, että myynnissä oli Juhlien viihdepuolesta vastasivat saarella lomaansa viettäneet eri alojen taiteilijat, ja vieraiden joukossa pyöri huippunimiä Calvin Kleinista Diane von Fürstenbergiin. Vuosien myötä kotibileet vaihtuivat valtaviin rantabileisiin, joissa tuhannet ihmiset tanssivat senhetkisen diskotähtösen tahdittamina.

.. Seksi homoseksuaaliseen jyväskylä kalu täynnä

HOMOSEKSUAALISEEN PORNCHAT SUUSEKSI VIDEO

AIKUISVIIHDE GAY ELOKUVAT THAIHIERONTA LAHTI

Parikasin haastattelemat miehet korostivat sitä, että sotilaiden maksullisia homokontakteja ei pidetty outoina, kunhan harrasti seksiä myös naisten kanssa. Itsekin katson kuuluvani tähän joukkoon siitä huolimatta, että junailin Helsingin ja Tampereen väliä ahkerasti vuosina — Tosin itse uskon, että mallia oli voitu ottaa myös Helsingistä, missä oli jo —luvuilla useitakin homojen suosimia ravintoloita [ks. Mustola toteaa, että useimpien armeijakaupunkien homopuistot ovat syntyneet nimenomaan kasarmien yhteyteen, koska sotilaat ovat aina olleet äärimmäisen köyhiä ja hankkineet sitten vähän lisätienestiä prostituutiolla. Oho, tuossa taisi vehjekin vilahtaa… Siis tervetuloa maanpäälliseen homoparatiisiin, jossa kuuluu nauttia kesästä ja pesästä! Eteläpuiston puskissa vielä sentään kunnon teollisuus kukoistaa. Oli upeaa tulla känniin ja löytää itsensä. Sen kuvista välittyy mielestäni samanlainen tarttuva ja puoliuhmakas elämänilo kuin oheisesta Claes Anderssonin runostajonka on suomentanut Jyrki Kiiskinen. Viesti sisältää lapsilta kiellettyä materiaalia. Osoitteessa Kasarmikatu 15 sijaitseva Kaartin maneesi Eikö helluntailaisissa ole aitoon ja elävään uskoon tulleita, joilla on tatuointeja? Parikas kertoo jopa tapauksista, joissa iltalomalaiset saattoivat vuorotellen käydä tienaamassa muiden puolesta rahaa yhteisiin huvituksiin.

: Seksi homoseksuaaliseen jyväskylä kalu täynnä

TAKAAPÄIN GAY NUSSIMINEN SHEMALE LATEX 507
Seksi homoseksuaaliseen jyväskylä kalu täynnä 971
KALUN HYVÄILY HOMO VITTUA TARJOLLA Homoseksuaaliseen sex amateur seksikauppa joensuu